4. marraskuuta 2013

Lämpöä riittää jokaiselle mahamakkaralle

No niin, nyt sitä voi vihdoin sanoa, että on päässy nauttimaan siitä mitä on tullu hakeen! Nicaraguaan saapumisen alkuhämmingit toi parhaan mahdollisen fiiliksen reissun alotukselle. Hauskan lisän reissuun tuo myös se, ku me sönkötetään englantia (joka ei aina ole niin ymmärrettävää että terkut vaa enkun opettajille!) ja paikalliset puhuu pääsääntöisesti vain espanjaa. Onneksi elekielellä ja huumorilla pääsee pitkälle!

Nyt tiietään miltä tuntuu Miss Universumista (niinku meitä on sanottu) tai näyteikkunan apinoista. Aiheutetaan olemassaolollamme sen verran hämminkiä, että yhetkin jätkät ajo päin tolppaa :D

On hellyttävää, kun hotellin työntekijät on niin huolissaan meistä, että näyttää sanakirjasta 10 kertaa sanat "varovainen", "taksi", "tosi paljon" ja "huolenpito". (Mutta ei huolta äidit, päiväsaikaan voimme liikkua turvallisesti!)

Nyt ollaan siis koluttu Managua ja Granada. Managuassa oli köyhää ja sekavaa. Siellä ei ollu oikeen mitään nähtävää ja se olikin meille vain rinkkojen odotusmesta. Granada osoittautui mukavammaksi ja miellyttävämmäksi paikaksi. Talot on kauniin värikkäitä ja kaduilla tulee vastaan hevoskärryillä liikkuvia ihmisiä. Kaupunkia ei ole jaoteltu ihmisten varallisuuden mukaan, vaan pelti-pahvihökkelit on sulassa sovussa hienojen talojen välissä. Mutta vaikka ihmiset täällä on mukavia, niin kauppoja tehdessä pitää pitää aivonystyrät toiminnassa - alkuhinnasta saa heti pudottaa yli puolet pois.

Sitten päästäänkin ihanimpaan asiaan, nimittäin LÄMPÖÖN. Sitä on mukavat +33! Niissä asteissa kelpaa tallustella katuja ja tyhjentää ajatukset kaikesta, ja nyt jo voi sanoa olevansa täysin lomalla (mikä tarkoittaa sitä, että Suomen kiireinen arki ja huolet on pyyhitty mielestä). Ainoat mitä ajattelee, on nukkuminen, syöminen ja turvallisuus. Suomi tulee mieleen silloin kun tajuaa kuinka hyvin Suomessa on asiat. Mutta vaikka ihmiset täällä on köyhiä, perhe ja ystävät on heille kaikki kaikessa. Siinä suomalaiset sais ottaa vähän mallia.

Huomenna matka jatkuu Tyynenmeren rannalle San Juan Del Suriin.


4 kommenttia:

  1. Onko pakaasit perillä? Mamma

    VastaaPoista
  2. Nauttikaa lämmöstä ja valosta meidänkin edestä. Turvallisuus ennen kaikkea:) beibille erityisterkut.
    T: Kuikkalaiset

    VastaaPoista
  3. Muistakaa lähetellä paljon kuvia sieltä=)

    VastaaPoista